Hiro

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 29. toukokuuta 2015 kello 20.14 – tehnyt GingaChani (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hiro
Hirojuoksee.jpg Hiro6gh.jpg
Nimi
Japaniksi ヒロ
Ääntäminen hiro
Merkitys (ei suoranaista merkitystä)
Muuta
Kotipaikka Bicchūn provinssi
(jap. 備中国)
Ääninäyttelijä Kenji Nomura (aikuisena),
Aki Kanada (pentuna)
Ulkonäkö
Rotu pyreneittenkoira
Sukupuoli uros
Turkinväri vaaleankellertävä, punaruskeat korvat
Silmät siniset t. sinivihreät
Muut tuntomerkit oikea silmä puhki
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Weed
Ikä 2,5 - 3 vuotta
Liittouma Yukimasa, Gin, John, Ōun soturit, Reika, omat pennut
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ikä 3 - 3,5 vuotta
Liittouma Reika, omat pennut, Ōun soturit
Ginga: The Last Wars
Ikä 4 vuotta
Liittouma Reika, omat pennut, Ōun soturit

Hiro on Ōun armeijakunnan komentaja ja Reikan puoliso. Hän on yksi fyysisesti voimakkaammista Ōun sotureista.

Hän käyttää taistellessaan erikoista tekniikkaa, jossa hän repii vastustajaltaan kivekset irti, sillä hänen mukaansa vain tosiuroksilla on tarvetta niille.
Hänen lisänimensä onkin "Tamatori no Hiro" (jap. 玉取りのヒロ, suom. anime Pipanankerääjä-Hiro [oik. Munanviejä-Hiro], suom. mangassa Kuohija-Hiro).

Hiro oli alun perin hyvin erakkomainen luonne, joka eli vain kostonhimosta, mutta hänestä tuli myöhemmin sosiaalisempi ja paljon ystävistään välittävä. Hän on hyvin rohkea taistelija, mutta luonteeltaan äkkipikainen.
Hänellä on Reikan kanssa neljä pentua. Hän on koomisesti puolisonsa tassun alla.

Ginga Densetsu Weed

Hiron ollessa vasta puolivuotias pentu, Kamakiri petti hänen isänsä Yukimasan, Hiroshiman lauman johtajan. Hiro yritti auttaa isäänsä, mutta Kamakiri puhkaisi häneltä oikean silmän. Kun Kamakiri keskittyi Yukimasan tappamiseen, Tetsu-niminen lauman jäsen pakeni Hiro mukanaan, mutta ilmeisesti vain jätti Hiron turvalliseen paikkaan ja palasi sitten laumaan. Siitä lähtien Hiro on vannonut kostoa, toivoen kasvavansa suureksi ja vahvaksi, jotta voisi kostaa Kamakirille isänsä murhan.

Hirosta tuli yksinäinen vaeltaja ja hän tulee mukaan tarinaan, kun tämä pelastaa Reikan Hōgenin kätyreiltä. Reika kertoo Hirolle Ginin olevan vaarassa, jolloin Hiro päättää lähteä paikan päälle katsomaan taistelua ja auttamaan jos Gin on hänen mielestä avun arvoinen. Hän taistelee urheasti Ginin ja Johnin rinnalla, mutta lopulta he kaikki joutuvat Hōgenin vangeiksi. Myöhemmin Hiro ja John onnistuvat pakenemaan Hōgenin luota Tomin, Rossin ja Leftyn avustuksella. John, Tomi, Rossi ja Lefty saavat kuitenkin surmansa taistelussa Hōgenin joukkoja vastaan. John oli ennen tätä käskenyt Hiroa viemään Reikan turvaan ja jättämään taistelun väliin.

Hiro ja Reika liittyvät tämän jälkeen Weedin laumaan, kerätäkseen koiria taisteluun Hōgenia vastaan. Myöhemmin, Hiro pääsee vihdoinkin kostamaan isänsä kuoleman taistelussa Kamakiria vastaan. Hiro repii sen kivekset irti ja katkoo sen kulmahampaat, mutta jättää sen henkiin. Mangassa, kuten ei animessakaan, ole varmaa, miten Kamakirille tämän jälkeen kävi.

Reika ja Hiro rakastuvat, ja saavat neljä pentua Shōgunia vastaan käydyn taistelun jälkeen.

Hiro oli myös yksi koirista, jotka Sasuke haki taisteluun Shōgunia vastaan. Hiro kantoi paluumatkan Sasukea selässään ja seuraavaksi hän kantoi takajaloistaan halvaantunutta Saheijia.

Tämän jälkeen Hiro elää rauhassa perheensä kanssa, mutta kun tieto Hokkaidōon hyökänneistä Venäjän sotakoirista leviää, Hiro on aktiivisesti mukana taistelussa niitä vastaan. Hän voittaa taistelussa Aramin, mutta Weedin määräyksestä ei tapa häntä.

Hiro osallistuu myöhemmin myös taisteluun hybridikarhuja vastaan. Hän puolustaa Koyukia, Kotetsua, Sasukea ja Kōshirōa yhdessä Lydian kanssa ja myöhemmin tekee itsemurhahyökkäyksen iskemällä itsensä ja suurimman hybridin jyrkänteeltä alas. Hiro kuitenkin selviää vammoitta pudotessaan kielekkeelle.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Hiro ja muut Ōun soturit joutuvat tulivuorenpurkauksen yllättämiksi.
Gin ja Akame jakavat lauman kahtia sen toivossa, että edes jompikumpi puolisko selviäisi hengissä. Hiro on perheensä kanssa Akamen ryhmässä.

Hiro perheineen selviää hengissä. Jinemon Kurohabaki lukitsee Ōun joukot kaivokseen, josta heidät myöhemmin vapautetaan.

Viimeisessä taistelussa Hiro on innoissaan päästessään jälleen taistelemaan ja käyttämään erikoisiskuaan.

Ginga: The Last Wars

Hiro esiintyy myös Ginga: The Last Warsissa.

Sitaatteja

Hiron sitaattisivu

Kuvia

Hiron kuvagalleria