Akame

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nuvola mimetypes encrypted.png Tämä sivu on suojattu muutoksilta.
Voit ehdottaa muutoksia keskustelusivulla.
Akame
Akamero7.jpg

Akame6.jpg

Nimi
Japaniksi 赤目
Ääntäminen akame
Merkitys punasilmä
Muuta
Kotipaikka Mie-ken (jap. 三重県)
Ensiesiintyminen osa 6 (manga)
jakso 12 (anime)
Ääninäyttelijä Michihiro Ikemizu (GNG)

Takashi Matsuyama (GDW)

Ulkonäkö
Rotu kishu
Sukupuoli uros
Paino 25 kg
Silmät punaruskeat
Tiedot eri osissa
Ginga Nagareboshi Gin
Liittouma Iga-koirat, Ōun soturit
Ginga Densetsu Weed
Liittouma Gin, John, Ōun soturit, Weed
Ginga Densetsu Weed: Orion
Liittouma Gin, Ōun soturit, Weed


Akame on Iga-koirien johtaja, joka yhdessä toisten Igojen kanssa suojeli Itō-taloa ja sen kätköissä olevia pyhiä kirjoituksia Kōga-koirilta. Akamen, kuten muidenkin Iga-koirien, erikoisisku on Raikaken, mutta Akame käyttää erikoishyökkäyksenään myös Shū Tossō Battōgaa. Ginga Densetsu Weedissä Akame toimii Ginin oikeana tassuna. Ginga Densetsu Weed: Orionissa sillä on kolme lastenlasta: Shirozaru, ja Rara.

Sisällysluettelo

Ginga Nagareboshi Gin

Ennen Suuren johtajan joukkoihin liittymistä

Akame jäi aikoinaan Benin isännän vangiksi, kun tämä ampui Akamea takajalkaan luultuaan taitavasti puissa hyppivää koiraa liito-oravaksi. Benin isäntä ällistyi Akamen puissaliikkumistaidoista ja päätti kouluttaa siitä itselleen metsästyskoiran. Akame ei kuitenkaan viihtynyt häkissä ja lopulta hän ylipuhui Benin päästämään hänet takaisin pentujensa luo Iga-kylään.

Suuren johtajan joukkoihin liittyminen ja Igojen tuho

Kun Ben lähti etsimään Akamea pyytääkseen tämän liittymään taisteluun Akakabutoa vastaan, he joutuivat Kōga-koirien ansaan. Kōgat väittivät kuuluvansa Iga-koiriin, ja saaneensa Akamelta luvan syödä koiranlihaa. Benin joukot olivat tiedosta järkyttyneitä. Igat puolestaan luulivat, että Benin joukot olivat Kōga-koiria.

Kun Igat kidnappasivat Smithin, Benin lauma päätti yhteistuumin hyökätä Iga-kylään, mutta he juoksivatkin Igojen maahan levittämiin myrkkyohdakkeisiin. Akame ja Ben kuitenkin huomasivat joutuneensa kōgien juonien uhreiksi, ja Akame, Kirikaze, Jinnai ja Gin lähtivät viipymättä hakemaan Benille ja muille vastamyrkkyä, jota kasvoi kōgien alueella olevassa lammessa. Kurojaki ja muut Kōgat olivat kuitenkin askeleen edellä, ja onnistuivat saartamaan Ginin ja muut keskelle lampea. Akame päätti jäädä pidättelemään kōgia, jotta muut saisivat vietyä vastamyrkky-yrtit Iga-kylään. Akame jäi taistelussa pahasti alakynteen, mutta viime hetkellä Gin ehti pelastamaan Akamen viikatteella aseistautuneelta Kurojakilta.

Vastamyrkkyä syötyään Ben halusi johtaa Igat ja omat koiransa kōgia vastaan. Kun voitto näytti olevan selvä, ja Akame palasi Iga-kylään polttamaan Itō-talon ja pyhät kirjoitukset. Kurojaki ja Kōgat kuitenkin ilmestyivät paikalle ja tekivät joukkoitsemurhan hyppäämällä palavaan Itō-taloon. Igat liittyivät tämän jälkeen Ōun sotureihin.

Suuri taistelu

Riki oli jakanut koirat neljään joukkueeseen, joiden tehtävänä oli tuhota karhulinnakkeita. Akame johti yhdessä Ginin ja Smithin kanssa ensimmäistä ryhmää, ja he tappoivat sekä Madaran että Mosan. He törmäsivät myös Kesagakeen ja Harppuunakarhuun näiden taistellessa.

Mustien Susien Imperiumin sotajoukot ja Susien Monarkian sotajoukot

Ōun rauha ei kestänyt kauaa, vaan uusi vihollinen saapui. Gaian susijuokko, joka kantoi nimeä Mustien Susien Imperiumin sotajoukot, oli tullut valtaamaan Ōun. Ōulaisilla oli kuitenkin liittolainen, nimittäin susilauma nimeltään Susien Monarkian sotajoukot, jota johti Reima-niminen susi. Susien ollessa Ōussa, Akame joutui taisteluun kaikkiaan kolmen suden kanssa: Shugan, White Tigerin ja Gaian. Akame onnistui tappamaan Shugan ja White Tigerin, Gaialta Akame sai irrotettua etuhampaan. Taistellessaan Gaiaa vastaan Akame lävisti tämän etukäpälän seipäällä, joka lävisti jalan kainalon kohdalta. Akame oli myös lähellä kuolla, kun Gaian joukot alkoivat tehdä itsemurhaiskuja vetämällä Ginin lauman koiria sulaan laavaan. Sekä Akame että Suiga vedettiin muiden mukana, mutta näistä kahdesta ainoastaan Akame onnistui täpärästi säilymään hengissä.

Ginga Densetsu Weed

Hōgen ja Genba

Ajan myötä Akamesta tuli Ginin oikea tassu, taktikko ja hyvin läheinen ystävä. Akame on Ginga Densetsu Weedissä viimeinen Iga-koira. Hän keksi kouluttaa itselleen, sekä Ginille ja Johnille sijaiset pitämään Ōua pystyssä, sillä heidän itse piti lähteä suorittamaan tärkeää tehtävää. Tämän tehtävän aikana he törmäsivät Sasukeen, joka kertoi heille Weedistä, Ginin pojasta (animessa Hook kertoo heille Weedistä). Myöhemmin saman tehtävän aikana Hōgen joukkoineen hyökkäsi heidän kimppuunsa, ja Ginin käskystä Akame juoksi takaisin Ōuun etsimään Weediä. Gin ja John jäivät tanskandoggien vangeiksi. Kun Akame löysi Weedin, hän kertoi, että Gin on vaarassa, jonka jälkeen G.B. johdatti Akamen P4:n tappaman Smithin haudalle. Akame jäi tämän jälkeen lepäämään Torahampaalle.

Kun Hōgen lähetti veljensä Genban valtaamaan Torahampaan, Akame ehti paeta lähellä virtaavaan jokeen. Akame kuitenkin kävi vielä varoittamassa Genbaa, että jos he eivät lähde, niin Ōun joukot tulevat vielä tappamaan heidät. Tämän lisäksi Akame vielä hyökkäsi Genban kimppuun haavoittaen tätä päähän. Hōgen ja Genba valtasivat Torahampaan, ja Akamen varoitus kävi toteen; sekä Hōgen että Genba tapettiin. Tämän jälkeen Akame alkoi toimia Weedin vartijana, aivan kuin hän oli toiminut Gininkin kanssa aikoinaan.

Venäläiset sotakoirat

Hokkaidōsta saapuu viesti. Suzaku, Hakurōn poika, oli tullut kertomaan Victor-nimisestä saksanpaimenkoirasta, joka johti Venäjän sotakoiria ja joka aikoi vallata Hokkaidōn saaren. Ginin joukot, mukaan lukien Akame, juoksivat auttamaan vanhaa ystäväänsä. Saapuessaan Hokkaidōon suruviesti saavutti heidät: Victorin lauma oli surmannut Hakurōn sekä tämän pojat Seiryūn, Genbun sekä Byakkon. Lisäksi Jerome oli otettu Victorin panttivangiksi. Akame lähti pelastamaan Jeromea, jota vahtimassa oli Lydia. Hänet kuitenkin keskeytettiin, kun Lydian veli Maxime ilmestyi paikalle. Akame ja Maxime taistelivat, mutta Akame juoksi pois ja taistelu keskeytyi. Akame näki, kun Maxime jutteli Victorin veljen Bozlefin kanssa. Kun nämä lähtivät Victorin luo, Akame poistui hetkeksi paikalta. Myöhemmin Akame palasi, ja vei sekä Jeromen että Lydian Ginin piilopaikkaan.

Kun Ginin joukot juoksivat etsimään Victoria, Victor oli kuitenkin nopeampi. Victorin joukot pakottivat Ginin joukot rotkoon, jossa nämä olivat heidän panttivankeinaan. Gin esitti luovuttavansa Victorille, mutta itse asiassa rotkon toisessa päässä Ōun joukot olivat jo taistelemassa vapaudestaan.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Ginga Densetsu Weed: Orionissa esiintyy Akamen lisäksi myös sen kolme lapsenlasta: Shirozaru, ja Rara.

Muuta

Akamen esi-isistä on tehty oma lisätarina, Ganin, jossa esiintyy myös Akame-niminen ninjakoira.

Kuvia

Akamen kuvagalleria

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät
Toiminnot
Valikko
Selaa Gingapediaa
Käytännöt
Työkalut